Tandimplantat

Ditt leende blir som nytt

Akuttandläkare som första hjälpen i Malmö

Akuttandläkare innebär för många en klinik som håller öppet när man får plötslig tandvärk eller annan åkomma. Där kan man få den första initiala hjälpen och ta lindrig medicinering.

Det akuta tillståndet kan vara en kraftig tandvärk. Man skyndar sig därför till sin tandvårdsklinik som kan hjälpa till med den primära vården. Där gör man en provisorisk lagning som vid ett senare tillfälle görs helt färdig.

Egentligen är akuttandvård, som görs i Malmö och på andra orter, till för en patient som råkat ut för exempelvis en olycka. Det kan handla om utslagna tänder eller något annat.

Men givetvis får de med tandvärk komma för akut behandling i mån av tid hos en akuttandläkare. För visst är det viktigt att ta tag i en inflammation så tidigt som möjligt. På så vis får man rätt behandling och kan minska framtida bekymmer med tanden.

En stor fördel när kliniken har egen akuttandläkare.

Det är alltid en trygghet att komma till sin vanliga tandläkare när man har ont, antingen i form av tandvärk eller när man kanske ramlat och slagit ut tänder. Egentligen vilken händelse som helst som skrämmer en aning. Tandläkaren kan då med kännedom om patienten vara behjälplig på ett nära och inkännande sätt. Allt för att kunden ska känna sig trygg.

Kontrollera att det finns tider för akuta ingrepp på plats. Skulle det av någon anledning inte finnas brukar de oftast rekommendera någon annan klinik i närheten. Att ha kompletterande samarbetspartners är alltid en fördel för de nya klinikerna. Mer om tandläkare kan du hitta på denna hemsida: akuttandläkareimalmö.se

10 Aug 2021