Tandimplantat

Ditt leende blir som nytt

Blogg

Tandvård Malmö är en investering

14 nov 2021

Tandvårdsstödet och tandvård i Malmö gör det möjligt för alla som vill att ta hand om sina tänder förebyggande för att undvika akut smärta eller andra problem som det kan bli med en tand.

Att ta hand om sina tänder är en investering i hälsa och välmående. Går man regelbundet till sin tandläkare eller tandhygienist kan man slippa väldigt mycket problem. Det behöver inte bli så dyrt heller eftersom tandvårdsstödet betalar en del av kostnaden.

Det som kan bli dyrt är att inte gå till tandläkaren, även om man kanske känner ett motstånd. Som med alla saker som man behöver göra, så växer de om man sopar dem under mattan. På en mottagning som utför all sorts tandvård i Malmö är man medveten om att det kan kännas oroligt att visa sina tänder.

Man har därför särskilt utarbetade metoder för att göra besöket så tryggt och lugnt som möjligt och det brukar ge resultat. De flesta upptäcker att obehaget försvinner och tandvård blir naturligt.

Det finns olika sorters tandvård i Malmö

Antingen kommer man bara för att se över tänderna och ta bort tandsten eller så har man problem med en tand. På på en mottagning kan man hantera alla behov av vård.

Tandläkaren arbetar med att slipa bort karies, sätta in tandimplantat, bryggor och stifttänder. Andra behandlingar som blekning, skalfasader och putsning av tandsten görs i samråd med en tandhygienist. All tandvård på en klinik skall utföras av personal med gedigen utbildning och svensktillverkat material av hög kvalitet för att ge ett hållbart resultat.

Lätt att le med estetisk tandvård i Malmö

23 okt 2021

Ibland vill man mer än bara åtgärda karies. Grundläggande tandhygien kommer först men sedan vill många slippa felställda och missfärgade tänder. Estetisk tandvård i Malmö löser problem.

Vad är egentligen estetisk tandvård? Definitionen är väl egentligen att göra saker med tänderna som inte är strikt medicinskt nödvändiga. Gränserna är dock ganska suddiga. Snedställda tänder kan definitivt ställa till med problem bland annat med att tugga. Missfärgade tänder kan tyda på sjukdomstillstånd.

De vanligaste behandlingarna som utförs, handlar om färg och om tändernas placering. Mycket glesa tänder eller tandluckor kan ha olika orsaker. Om någon vill göra något åt saken kommer personen antagligen att må bättre rent allmänt när det hela är ordnat. När man fått brungula tänder skäms många och slutar le öppet – och hur skadligt detta är mentalt ska vi inte tala om.

Estetisk tandvård är för alla

Endast man själv kan avgöra om de problem man har behöver åtgärdas. Däremot är det klokt att ta kontakt med en tandläkare och diskutera igenom situationen. Vad gäller felställda tänder kan en undersökning svara på frågan om vad som går att fixa. Hur kommer slutresulatet att se ut och kommer du bli nöjd?

Tandfärg som upplevs som “ful” kan åtgärdas via blekning eller skalfasader. Oftast vill vi inte se ut som en annons för tandkräm utan bara något åt det hållet. Även där kan tandläkare svara på hur väl det kommer att fungera. Tandfärg kan bero på rökning och då återkommer problemet efter ett tag. Mer om estetisk tandvård på denna sida: estetisktandvårdmalmö.se 

Behöver du snygga till tänderna - prova invisalign i Malmö

17 okt 2021

Det är ju väldigt sällan som någons tänder är helt raka och så där perfekt vita som man ser i filmer och på tv. Men med hjälp av invisalign i Malmö kan man få det perfekta leendet som man önskar.

Du vaknar upp varje morgon och borstar dina tänder. Du vet att det måste göras, både morgon och kväll. Men helst av allt skulle du bara vilja strunta i det. Dina tänder ser ju ut som skit i alla fall. De är sneda och sitter inte alls rakt i munnen. Du ler inte särskilt ofta på grund av hur det ser ut i din mun. Det drar ned hela din självkänsla och det är faktiskt något som du verkligen lider av – dagligen. Du börjar kolla runt på nätet efter olika åtgärder. Du har sparat pengar i snart två år och har bestämt dig för att göra något åt dina tänders utseende.

Tandreglering med invisalign

Du ska göra invisalign i Malmö. Det är en typ av tandreglering som inte syns. Du behöver alltså inte gå omkring och ha tågräls i munnen och visa för hela världen att du håller på och gör en tandreglering. Den här är alltså helt osynlig och du kan sätta in och ta ut den helt själv. Med hjälp av den kommer dina tänder att bli raka och fina igen, även om det så klart kommer att ta en stund. Men det är det värt. Du kommer kunna le och stolt visa upp dina tänder snart igen.

Hitta bra tandvård i Hallonbergen

15 okt 2021

Riktigt bra tandvård i Hallonbergen är något som du behöver av många olika anledningar. Du behöver ha kontroll över dina tänder och någon som kan hjälpa till vid problem med tänderna.

Vad är tandvård? Är det inte det som du själv gör i hemmet? Jo, det stämmer. Men det är egentligen allt som har med vård av dina tänder att göra. Även det som tandläkaren och tandhygienisten gör. Det är ett helt paket där du återkommande behöver få hjälp med tandvård i Hallonbergen, och även kontroller av hur din egen tandvård fungerar. Genom ett besök hos din tandläkare kan du få hjälp med att borsta dina tänder rätt, med rätt sorts tandborste och rätt tandkräm. Du kan även få tips på hur du ska använda dig av tandtråd, fluorskölj med mera.

Tandläkare som kan allt om tandvård

Om du läser på om tänder så kommer du hitta en mängd olika specialister som kan hjälpa dig med dina tänder. Men det är alltid bra att börja varje åtgärd med att besöka din tandläkare. Där kan du få tips på vad som behöver göras och vem du ska söka upp, eller få remiss till. Men tandläkaren själv kan oftast göra det mesta, utan att du behöver gå vidare till en specialist. Du kan få hjälp med tandvårdande åtgärder, tandreglering, implantat och mera. Det kan spara mycket pengar, bekymmer, tid och besvär om du börjar i rätt ände. Så hitta en kunnig tandläkare som du kan trivas riktigt bra med.

Bättre hälsa med estetisk tandvård i Stockholm

30 sep 2021

Utseende är verkligen inte allt men utseende och hälsa hör ofta ihop. För många är estetisk tandvård i Stockholm ett utmärkt val. Missfärgade och sneda tänder gör ingen människa gladare.

Många gånger är gränsen mellan estetik och medicin oklar. När slutar tandluckor och felaktiga tuggytor vara ett estetiskt problem och blir medicinskt? Hur brett ska det vara mellan tänderna och hur dåligt ska man må psykiskt över brunfärgade tänder och tandluckor? Är det så att någon känner att tandproblem begränsar personen ska de åtgärdas.

Det finns många tillstånd vad gäller tandstatus som påverkar en person negativt. Det som fungerar för en är inte acceptabelt för en annan och det är ingen tävling i vem som mår bäst eller sämst. Karies är väldigt konkret eftersom det ofta gör ont, men brungula tänder kan göra ont på andra sätt.

Vad ingår i estetisk tandvård?

Det finns ett flertal behandlingar som vanligen räknas in i kategorin estetisk tandvård. Den vanligaste är olika typer av tandblekning. Där använder tandläkaren olika metoder för att ljusa upp tändernas färg. Det kan handla om traditionell blekning eller om att applicera så kallade skalfasader. En blekning behöver återupprepas med jämna mellanrum. Skalfasader är en mer permanent lösning men även dessa behöver förnyas efter ett antal år.

Tandreglering är ett annat område som kan vara både estetiskt och medicinskt. Snedställda tänder anses vara mindre vackert av många men kan också medföra problem med att tugga mat och leda till värk i käken. Vanligen hanteras tandreglering idag med Invisalign som används på tandraden tills tänderna rättat in sig i ledet.

Även laserbehandling för tandköttet och keramiska implantat räknas som estetisk tandvård.

Att tänka på när du vill ha estetisk tandvård

För dig som har besvär du vill åtgärda finns en del att fundera över. I de fall olika metoder finns tillgängliga kan du förstås läsa på och få veta mer om de olika alternativen. Nästa steg är att ta kontakt med en bra tandläkarklinik för att få ett professionellt utlåtande. Då undersöker personalen dig och kan komma med förslag om vilken metod som kan fungera bäst för dina bekymmer.

En bra behandling börjar alltid med förtroende. Som klient ska du känna dig trygg med dem som kommer att hålla i din behandling. När du fått en inledande undersökning och konsultation ska du veta hur den går till, ha en tidsplan och ett ungefärligt pris. Sedan kan resan börja på allvar. Läs mer om estetisk tandvård på denna hemsida: estetisktandvårdstockholm.nu/

Kom ihåg dina tänder mitt i flytten till Solna - hitta en tandhygienist nära dig

14 aug 2021

Om du är nyinflyttad i Solna är det dags att hitta en bra tandvårdsklinik. På tandvårdskliniken kan du få hjälp av både tandhygienister och tandläkare, som tar hand om olika tandbesvär.

Du har nyss flyttat till Solna, och du har fullt upp med att lära känna ditt nya område. Var ligger närmaste mataffär, och var går den bästa promenadslingan? Vilka fritidsaktiviteter finns för barnen och vilken restaurang är bäst för lördagkvällens utemiddag? Glöm inte bort, mitt i all research om ditt nya område, att också kolla upp vilka tandvårdskliniker som finns i närheten. Det kan vara bra att ha koll på nästa gång du behöver besöka en tandläkare eller tandhygienist i Solna.

Vilken tandvårdsklinik ska du välja?

Du kan välja att gå antingen till Folktandvården eller till en privat tandvårdsklinik. Folktandvården finns i hela landet, men de privata klinikerna kan vara små kliniker som bara finns på en plats. Det finns många parametrar som kan spela in när du väljer tandvårdsklinik. Kanske är det viktigt att ha nära till kliniken, så att du kan ta dig dit till fots. Eller också är priset det viktigaste. För ja, det kan faktiskt skilja sig åt mellan olika kliniker. Känner du viss tandläkarrädsla prioriterar du kanske istället att hitta en tandvårdsklinik där det finns förståelse för rädslan. Fråga gärna någon du känner i området vilken klinik som de går till, och läs på om de olika alternativen så att du hittar rätt klinik för dig.

Akuttandläkare som första hjälpen i Malmö

10 aug 2021

Akuttandläkare innebär för många en klinik som håller öppet när man får plötslig tandvärk eller annan åkomma. Där kan man få den första initiala hjälpen och ta lindrig medicinering.

Det akuta tillståndet kan vara en kraftig tandvärk. Man skyndar sig därför till sin tandvårdsklinik som kan hjälpa till med den primära vården. Där gör man en provisorisk lagning som vid ett senare tillfälle görs helt färdig.

Egentligen är akuttandvård, som görs i Malmö och på andra orter, till för en patient som råkat ut för exempelvis en olycka. Det kan handla om utslagna tänder eller något annat.

Men givetvis får de med tandvärk komma för akut behandling i mån av tid hos en akuttandläkare. För visst är det viktigt att ta tag i en inflammation så tidigt som möjligt. På så vis får man rätt behandling och kan minska framtida bekymmer med tanden.

En stor fördel när kliniken har egen akuttandläkare.

Det är alltid en trygghet att komma till sin vanliga tandläkare när man har ont, antingen i form av tandvärk eller när man kanske ramlat och slagit ut tänder. Egentligen vilken händelse som helst som skrämmer en aning. Tandläkaren kan då med kännedom om patienten vara behjälplig på ett nära och inkännande sätt. Allt för att kunden ska känna sig trygg.

Kontrollera att det finns tider för akuta ingrepp på plats. Skulle det av någon anledning inte finnas brukar de oftast rekommendera någon annan klinik i närheten. Att ha kompletterande samarbetspartners är alltid en fördel för de nya klinikerna. Mer om tandläkare kan du hitta på denna hemsida: akuttandläkareimalmö.se

En liten koll hos tandläkaren

9 aug 2021

Var det längesedan du var hos en tandläkare i Malmö kan det vara dags att boka en tid. Det är viktigt att hålla koll på tandhälsan så att man inte drabbas av några överraskningar senare.

Förhoppningsvis, och för det mesta, kommer man undan med en kontroll. Du bokar tid för undersökning på kliniken, de tar bilder, kanske tar bort tandsten och sedan är det klart. För den händelse att det inte är helt bra, får du komma tillbaka på återbesök och då kan det kanske bli en liten lagning. Det är en hälsokontroll för dina tänder, och det är bra att du regelbundet låter en tandläkare i Malmö titta på tänderna, för säkerhets skull.

Borsta noggrant och regelbundet

Vi vet så väl hur noga det är att vi jobbar på med tandborsten, men ändå är det lätt hänt att man slarvar med det. Hälsan tiger still säger man ofta, och så länge tänderna är perfekta varje gång man gör en tandkontroll, blir man lite bortskämd med det. Man släpper på vaksamheten och tror att man har tänder som inte kan gå sönder. Kanske slutar man att gå på kontroller bara för att det inte behövs.

Sedan när man väl går dit har man flera hål som man får lägga pengar på att laga. Hade man hållit fast vid sina rutiner kanske det inte hade gått så långt. En regelbunden kontroll hos din tandläkare i Malmö är lika viktig som att göra en besiktning av bilen. Tänderna ska du ju behålla hela livet.

Få det leende du har drömt om med invisalign

9 jun 2021

För att du ska få fina tänder är det ibland ett måste att behöva använda en tandställning. Att ta hand om våra tänder är något som är väldigt viktigt. Du kan läsa mer om invisalign här.

Inte alla föds med perfekt raka tänder. Man hade ju kunnat önska detta, men tyvärr behöver många hjälp på vägen för det perfekta leendet. Många tror också att en tandställning är enbart för att få tänderna att se fina ut vilket inte stämmer. En tandställning är ibland vitalt för att en person inte ska ha ont, eller för att kunna äta ordentligt. Har du till exempel ett bettproblem kan det bli problem när du ska äta. En tandställning är också bra för självkänslan, vilket är viktigt.

Många vill inte ha den klassiska tandställningen dock, vilket är varför en invisaligntandställning är ett bra alternativ. Det är genomskinliga plastskenor som är avtagbara och nästan osynliga. Tack vare detta är det enklare att rengöra både tänder och tandställning.

Vänd dig till rätt tandläkare

Om du ska ha en tandställning vill du självklart vända dig till en riktigt bra tandläkare som kan göra detta möjligt för dig. Ska du ha invisalign vill du vända dig till någon som är en expert på detta. Idag finns det experter på invisalign i Stockholm, Malmö, Göteborg och även mindre städer. Du ska vända dig till någon som du känner att du trivs tillsammans med. För det mesta har du en tandställning under några år så du kommer att besöka kliniken ofta.

Så ersätter du förlorade tänder

24 apr 2021

Många faktorer kan bidra till förlorade tänder. Tandimplantat är för dig som vill fylla gluggar i tandraden med en så naturlig ersättning som möjligt. Metoden fungerar dock inte för alla.

Jaha, där ramlade ännu en tand ut. Dåliga nyheter, du är för gammal för att det skulle vara en mjölktand som ersätts av en vuxentand inom kort. Den här tanden som trillade ur är tecken på två saker: du börjar bli gammal eller tar för dåligt hand om dina tänder. Det kan såklart också vara en kombination av de båda faktorerna. Eller så kan du ha förlorat tänder av en ren olycka. Tänderna kanske har blivit utsatta för yttre våld och trillat ut den vägen. Oavsett är det inte superkul att lära sig leva utan tänder. Tack vare tandimplantat behöver det heller inte vara ett alternativ. Tandimplantat ersätter förlorade tänder på ett mycket naturligt och framgångsrikt vis.

Individuell bedömning

Den stora fördelen med tandimplantat, i jämförelse med exempelvis tandproteser, är att kroppen accepterar dem som tänder. Skillnaden jämfört med riktiga tänder är minimal. Det är dock inte alla som har möjlighet att bli hjälpta av metoden. Det är trots allt ett ingrepp, och ett ingrepp är alltid förenat med vissa risker. Den tandläkarklinik som du har vänt dig till behöver alltid göra en individuell bedömning för att se om tandimplantat är ett lämpligt alternativ för just dig. Bedömer kliniken att det är så är det bara att gratulera. Det är en behandling som gör enorm skillnad för alla tandlösa. Läs mer om tandimplantater på denna hemsida: tandimplantatmalmö.se 

Tändernas trygghet

19 apr 2021

Människans bästa vän är hunden, sägs det. Men vem är då tändernas bästa vän? Tandläkaren, såklart. Utan en tandläkare i våra liv hade människors munhälsa varit nästintill obefintlig.

Munhälsan skulle knappt existera utan hjälp av tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor. Åtminstone inte den goda munhälsan. Med den tandvård som de erbjuder ser de till att munhälsan kan hållas i gott skick. De ger förebyggande behandling, tips och råd. Undersökningar utförs för att upptäcka bland annat karies i tid. Plack skrapas bort och tandköttsfickor inspekteras. Skulle ett kariesangrepp vara för stort så ordnar dem det. Självklart ges bedövning för att man ska slippa våndas och känna smärta.

Bara genom att gå på de regelbundna besök man brukar kallas till, så har man vunnit mycket för sin munhälsas skull.

När olyckan är framme

Ibland har man otur. Du kanske ramlar och slår ut en tand eller så biter du helt plötsligt av en lagning. Detta kan göra ordentligt ont och då vill man såklart ha snabbast möjliga hjälp. Flertalet kliniker avsätter tid för akuttandvård i deras tidböcker. Detta för att man alltid snabbt ska kunna få hjälp om olyckan är framme. Vissa har även jourtider. Av någon anledning känns det som man alltid drabbas av olyckor på helgen när det mesta är stängt. Men då är det himla tur, i oturen, att det finns jouröppna tandläkarmottagningar. Att behöva gå runt och ha ont är det nämligen ingen som ska behöva. Så, om olyckan är framme – kom ihåg att hjälpen bara är ett telefonsamtal bort. Tandläkaren finns där för din trygghet.

Hjälp med tandreglering

7 mar 2021

Att ha tänder som är sneda eller sitter för långt isär kan både vara ett estetiskt och medicinskt bekymmer. En felställning kan se tråkig ut men den kan också medföra problem med bettet.

Att våra tänder ibland inte växer på det sätt som är tänkt är inget nytt. Problemet har alltid funnits och kommer alltid att finnas. Det kan grundas i barndomen då de permanenta tänderna inte kunnat växa fram obehindrat. Det kan också uppkomma olika problem senare i livet som gör att tänderna inte riktigt passar.

Ett estetiskt problem är också ett problem som behöver tas på allvar. Många lider av att tandraderna inte är jämna och fina. En del vill inte gärna le stort och brett och blir med tiden självmedvetna. Det behöver inte vara så.

En tandreglering fungerar för de flesta

Om du har problem med dina tänder ska du boka tid hos din tandläkare. Tillsammans kan ni prata igenom problemen och komma fram till en lämplig behandling. Beslutar ni gemensamt att något ska göras reglerar man tandraden gradvis med Invisalign. Metoden är skonsam, osynlig och ger goda resultat.

Invisalign innebär att en genomskinlig tandskena monteras på tänderna. Under behandlingstiden byts skenan regelbundet ut vilket betyder att dina tänder korrigeras en liten bit i taget. Det är skonsamt och gör inte ont.

Tandskenan kan tas ut och rengöras och du behöver inte använda den under måltiderna. När behandlingen är avslutad har du korrekt tandrad och kan om du vill använda en s.k. retainer nattetid för att behålla den korrekta tandraden. Läs mer om tandreglering på denna sida: https://www.tandregleringgöteborg.se

Hitta en klinik för dig

9 feb 2021

Tandläkarbesök är ofta känsligt för många. Det kan innebära en stor stress och rädsla. De flesta kliniker tar stor hänsyn till det och gör vad de kan för att du ska känna dig trygg vid besöket.

Har du redan en tandläkare du känner dig trygg med? Är du en av de som gått till samma klinik sedan du var liten? Att ha en bra grund gör det enklare, men givetvis kan man ändå ha tandläkarskräck.

Det finns tillfällen då man inte kan vända sig till sin ordinarie tandläkare. Detta är om du behöver akut hjälp med tandvärk eller någon skada som uppstått. Det kan ske på tider din tandläkare inte har öppet på, men det är inte heller alltid man kan få en tid samma dag. Akuttandläkare erbjuder akuttider både sena kvällar och helgdagar. Helst vill man slippa behöva gå akut, men det är dessvärre inget man kan styra över.

Akuttandläkare nära dig

Idag har vi turen att ha många olika kliniker att välja mellan, både Folktandvården och privata kliniker. Dessa erbjuder samma sak - tandvård. För att kalla sig för tandläkare har man gått samma utbildning och har samma sorts kompetens. Du kan med andra ord känna dig trygg om du behöver göra ett besök hos en akuttandläkare i Stockholm eller någon annan stad.

I nästan varenda stad kan vi hitta de som erbjuder akut tandvård. Är du en av de som lider av tandläkarskräck kan du redan innan ha kontakt med kliniken. Det kan underlätta besöket om du behöver akutvård.

När du önskar dig fina tänder

27 nov 2019

Att gå till tandläkaren är något som de flesta inte tycker är särskilt roligt. Vissa är till och med riktigt rädda för det, vilket gör behovet av en bra tandläkare ännu viktigare. Är man ny i trakten och inte har gått till någon tandläkare just i närheten, så kanske man behöver söka upp en ny tandläkare. Men om man ska hitta en duktig tandläkare, hur ska man göra?

Det bästa vore ju att ta hand om sina tänder på sådant sätt så att man slapp gå till tandläkare. Borsta tänderna regelbundet, ta bort smuts mellan tänderna med tandtråd, och skölja munnen med fluor. Sluta äta godis, sluta dricka läsk, och sådant som inte är bra för tänderna, men räcker det? Det räcker långt att sköta om sina tänder. Gör man det så kommer man långt. Men man måste gå till tandläkare ändå, då och då. Det är viktigt då de kan upptäcka dolda sjukdomar som det är svårt att hitta på egen hand.

Kolla upp omdömen

Ett effektivt sätt att hitta en bra tandläkare är att titta på omdömen. Man kan läsa på så mycket man kan om den tandläkare som du funderar på att gå till. Men det är inte alla gånger som man kan hitta omdömen om andra tandläkare. Det är ju inte alla som har lust eller behov av att skriva av sig om olika tandläkare. Så då är det ju bättre att gå själv och prova de olika tandläkare som man funderar på att gå till. Man kan ju få en egen uppfattning om de tandläkare som man provar. 

Kolla upp och jämför pris

Det är mycket viktigt att kolla upp vilka priser de tar, de olika tandläkare som du funderar på att gå till. Känner man sig osäker på vad som är ett rimligt pris med olika behandingar, till exempel, så kan man alltid jämföra med en referensprislista, som man kan hitta på tandläkarverkets hemsida. Det är ungefär som man när man kör bilen till verkstad, det är alltid bra att veta vilka priser som de tar innan du bestämmer dig för att gå dit. Då kan du inte få någon obehaglig överraskning när det är dags att betala för besöket. På så sätt får du också en uppfattning om de är trevliga och också, om du tar kontakt med dem innan besöket. Då kan du samtidigt berätta om du lider av tandläkarskräck, och höra dig för om de har metoder för att komma över sådant.

När du behöver en tandläkare

27 okt 2019

Har du någonsin hört talas om någon tandläkare som är medveten om att alla inte har råd att gå till en tandläkare? Som medvetet lägger sina priser lägre än alla andra? Inte det? Då har du inte hittat till Solna Dental som är tandläkare för alla boende i Bromma, Solna, Sundbyberg eller i Hallonbergen och i norra och västra delen av Stockholm.

På denna tandläkarmottagning kan man både få förstklassig tandläkarbehandling. Man får både ordinära tandundersökning, röntgenundersökning och estetisk tandvård. Här kan man få både bettskena, tandkrona, skalfasad, kompositkrona. Har man inga hål kan man i stället få förebyggande behandling.

Möjlighet till akuta tider snabbt

Får man plötslig tandvärk kan man vilja få komma till en tandläkartid så snabbt det bara går. På Solna Dental har de akuta tider som är vikta för alla som behöver en tandläkare oväntat. Skulle man ha oturen att få både en svullnad och feber på grund av en infektion i sina tänder, kan man få komma till en tandläkare som kan skriva ut penicillin och ta bort den tand som gör ont och som har infekterats. Tar man kontakt med Solna Dental så snabbt som man har fått problem med sin tand, så kan man få en tid inom 24 timmar.

Därför kan man få tandvärk

Får man tandvärk får man oftast det för att till exempel en visdomstand har vuxit snett, och kanske har vuxit snett och man har inte kommit åt att borsta bort smuts och sådant. Har man då haft en smutsig tand i flera dagar kan man få karies, och går karies långt in i tanden, kan den nå pulpit, tandnerven, som är den del av tanden som man har känsel i. Då måste man ta bort hela tandens rotkanal och fylla den med komposit.

Prislista för olika tandbehandlingar

Det är inte alltid möjligt att få en tid akut för en rotfyllning. Men man bör alltid få en tid för att få penicillin och en bokad tid då man tar itu med problemet med karies i pulpit. En vanlig tandundersökning kostar 845 kronor, en undersökning med röntgen kostar 1050 kronor, en akut behandling kostar 845 kronor, tanduttagning 1350 kronor, rotfyllning kostar 3900 kronor, en bettskena 3850 kronor och en kompositkrona kan kosta 2350 kronor. En bettskena kan man behöva om man biter ihop sina tänder under natten. Då kan man behöva en bettskena som gör att käken slappnar av istället för att bita ihop käken.

← Äldre inlägg