Tandimplantat

Ditt leende blir som nytt

Blogg

RSS

Tandläkare ser över dina tänder i Sundbyberg

29 Apr 2023

Är det dags för det årliga besöket hos tandläkaren? Gå till en tandläkare i Sundbyberg som du kan känna dig trygg hos. Där utför de flera olika behandlingar.

Det kröp i kroppen för Elsa, sedan hon flyttade för tre år sen hade hon inte varit hos tandläkaren en enda gång och nu var det dags. Elsa hade hittat en klinik i närheten av sig, som hon bara hade hört gott om. Trots det kunde hon inte hjälpa att ha ångest och rädsla inför besöket, tandläkarbesök var något av det värsta hon visste.

Dagarna närmade sig med stormsteg och Elsa blev inte mindre nervös. Hon försökte förbereda sig mentalt så gott det gick, men insåg att hon nog fick handskas med stressen. När dagen var kommen, gick det faktiskt bättre än förväntat. Redan i väntsalen fick hon en lugn och härlig hemkänsla i sig.

Grundlig undersökning hos tandläkare

Eftersom Elsa aldrig hade varit på Esplanadkliniken så började dem med att göra en vanlig hälsodeklaration. Där gick de igenom om hon hade sjukdomar eller tog mediciner. Nästa steg var att göra en röntgen av tänderna. För Elsa som hade tandläkarskräck gick det bättre än förväntat.

Med lugna och kompetenta människor omkring sig, så kunde upplevelsen trots allt bli bra. Elsa hade aldrig gått till en privattandläkare innan, men efter detta besöket var hon helt fast, där skulle hon fortsätta gå så länge hon kunde. Med lite mer regelbundna besök hos tandläkaren, så kunde hon också slippa jobbiga och smärtsamma behandlingar.

Bättre tandhälsa hos en tandläkare i Jönköping

10 Apr 2023

Alla behöver vi hjälp med våra tänder emellanåt. Hos en kompetent tandläkare i Jönköping kan du kontrollera status, laga hål och göra estetiska behandlingar.

För de allra flesta brukar ett besök om året hos tandläkare räcka gott. Det är bra och vettigt att kontrollera så inget skumt försiggår där långt inne i tandrötterna eller mellan tänderna. Det brukar vara skönt att få bort tandsten och att få ett kvitto på att du gör rätt med tandvården hemma.

Andra gånger är det inte lika roligt men mycket mera nödvändigt med ett besök hos tandläkaren. Du kan ha fått en infektion och var, och det gör oftast mer än ont. Då behöver man både åtgärd och smärtlindring snarast. Liknande blir situationen om man fallit och skadat en eller flera tänder. Ett fall hemma eller en cykelolycka räcker för att göra situationen akut.

En tandläkare för alla problem

Andra gånger brådskar det inte på grund av smärta men känns angeläget ändå. Det är vanligt med problem med tänder som inte sitter rätt. Om man saknar en eller flera tänder eller tänderna vuxit snett får man förr eller senare problem. Det kan leda till värk i huvud och käke och påverkar alltid förmågan att tugga negativt.

En bra och kompetent tandläkare i Jönköping är en stor trygghet. Många upplever en tveksamhet att boka tid hos tandläkaren på grund av oro. Så behöver det inte vara idag. Moderna metoder, redskap och bedövningsformer gör ett tandläkarbesök till en odramatisk händelse med positiva resultat.

I Alby finns en tandläkare som kan trolla bort kaffet från dina tänder

21 Mar 2023

Dricker du mycket kaffe? Inga problem – du gör ju som du vill! En tandläkare i Alby kan hjälpa dig med den tråkiga färgen så att dina tänder glänser igen.

Har du för det mesta druckit tretton koppar kaffe redan vid lunch? Ingen klandrar dig men dina tänder kanske har sett bättre dagar. Kaffe och te har ju en tendens att lämna en viss permanent nyans av brunt eller grått på de annars skinande vita tänderna. Ingen blir glad av det.

Du kanske tycker att det är onödigt att lägga tid och pengar på en rengöring av tänderna. Men om du överväger att sluta dricka kaffe bör du tänka efter. Det finns nog en orsak till att du gillar kaffe. Utan att gå in på anledningarna kan det vara värt att satsa på estetisk tandvård istället.

En tandläkare kan få dina tänder att gnistra

En tandläkare i Alby kan hjälpa dig att återställa tänderna till skinande vita. De kommer att bli lika glänsande som ditt humör efter första koppen kaffe på morgonen. Eller efter tredje eller fjärde koppen – ingen är här för att döma dig. Du vet bäst vad som fungerar för dig.

Du bryr dig troligtvis om hur resten av kroppen ser ut så varför inte bleka tänderna? Ge dig inte på att bleka dem själv, eftersom det kan sluta i att dina tänder förstörs. Tandläkaren i Alby kan visserligen hjälpa dig med det också men det är bättre att ta det säkra före det osäkra.

Tur att man kan få gjort tandimplantat i Jämtland

28 Sep 2022

När oturen var framme en fredagskväll i Krokom så skulle räddningen visa sig vara ett tandimplantat som kunde göras i Jämtland. Anledningen var ett kolagodis.

Fredagskväll och hemmabio i Krokom. Stefan hade laddat upp med läsk och en stor påse godis. Med en suck sjönk han ned i fåtöljen. Veckan hade varit lång och nu ville han bara koppla av. Han kunde inte hålla sig. Redan under förtexterna började godiset slinka in i munnen. En seg kola. Mums. Men jäklar, vad hände?

En gammal plomb hade fastnat i kolan och lossnat. Vilket eländes skit! Stefan kände försiktigt efter med tungspetsen. Det kändes inte alls bra. Det blev inget mer godis denna kväll och han hade svårt att fokusera på filmen.

Rekommendation – ett tandimplantat

Hela helgen hade Stefan ångest över att behöva gå till tandläkaren för att åtgärda problemet. Han fick i alla fall en akuttid på måndagen och en tillfällig lösning sattes på plats. Tandläkaren rekommenderade honom ett tandimplantat som permanent lösning. Resterna av den gamla tanden var nämligen för dåliga för att bygga vidare på.

Så fick det bli. Som tur var så behövde han inte resa långt för att få det fixat. Det gick att få gjort tandimplantat i Jämtland. Ett par veckor senare sattes en titanskruv på plats i käkbenet. Den skulle få läka fast i några månader innan en naturtrogen fast tandprotes sattes dit, en som skulle matcha hans naturliga tänder. Sen skulle Stefan kunna äta godis igen. Läs mer här om varför ett tandimplantat kan vara till nytta: tandimplantatjämtland.se

Prisvärda tandimplantat i Göteborg

16 Jul 2022

Med tandimplantat kan man ersätta förlorade tänder men det är en kostsam behandling. Men det finns tandläkare i Göteborg som erbjuder bra avbetalningsplaner.

Att förlora en eller flera tänder är lätt hänt. Vanligt är att man blir av med tänder genom en olycka eller när man sportar. Men man kan även förlora tänder på grund av sjukdom eller på grund av ärftlighet. Det finns flera olika behandlingsmetoder att ta till för att ersätta förlorade tänder.

Protes, brygga, krona och tandimplantat är de metoder som finns. Den sistnämnda är det som liknar naturliga tänder mest. Detta eftersom tandimplantat sitter fast i käkbenet och inte går att ta ut. Men tandimplantat passar inte alla och därför måste tandläkaren först göra en noggrann undersökning för att ta reda på om behandlingen har någon chans att lyckas.

Hur mycket kostar tandimplantat?

Tandimplantat är en mer kostsam behandling. Det beror till viss del på att den görs i två steg. Först opereras det in skruvar i käkbenet och när ingreppet sedan har läkt skruvar man fast implantaten på dessa. För att inte riskera att tappa implantaten måste man vara väldigt noga med sin munhygien så att man inte drabbas av inflammationer i tandköttet.

Vissa tandläkare arbetar med mer högkvalitativa tandimplantat i Göteborg. Att välja implantat av bra kvalitet brukar löna sig då dessa ofta håller längre och sitter bättre. Tycker man att det är dyrt kan man välja en tandläkare som erbjuder kvalitativa implantat på avbetalning. Det brukar vara räntefritt och betalningarna delas upp.

Få hjälp av en proffsig tandläkare i Avesta

17 Apr 2022

Man kan hitta proffsig tandvård hos en tandläkare i Avesta. För boende på orten och med omnejd erbjuds en rad tjänster med allt från kontroller och rutinundersökningar till lagningar.

Har du behov av att komma i kontakt med en duktig tandläkare i Avesta, behöver du inte tanka bilen full och resa en halv dag. Du hittar en högklassig tandläkarmottagning med duktig personal och modern utrustning bara ett stenkast bort. Här jobbar erfarna tandläkare och tandsköterskor som för arvet vidare från en anrik mottagning som funnits länge i branschen och hjälpt många personer med sina tänder. Boka tid enkelt för din behandling och ring vid akuta besvär så du kan få en akuttid. Det är onödigt att gå omkring med problemen om de kan lösas med en eller ett par behandlingar.

Vad en tandläkare mer kan hjälpa till med

Hos den här tandläkaren kan du slappna av eftersom du är i goda händer. Du har tillgång till all slags modern tandvård på mottagningen - allt från vanlig rutinundersökning till avancerade behandlingar som implantat och lagningar. Personalen som arbetar hos din tandläkare har lång erfarenhet av yrket och har stort patientfokus. Här kan du känna dig trygg och glömma bort allt vad “tandläkarskräck” heter. Du får även råd från din tandläkare om hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder för att slippa gå till tandläkaren senare. God munhälsa är något som påverkar allmäntillståndet och har man bra tänder så mår man ofta lite bättre rent allmänt.

Skalfasad Stockholm enkel lösning för tandproblem

31 Mar 2022

Alla har inte av naturen välsignats med pärlvita tänder och många har problem med missfärgning av tandraden. Att skaffa skalfasad i Stockholm är en enkel lösning med utmärkt resultat.

Tänder och tändernas färg är något som varierar en hel del. Tandraden tenderar oftast att ändra färg med åren. Ibland är det flitigt bruk av kaffe och te och cigaretter. Andra gånger är det bara naturens gång. Vi behöver inte tycka om det men det är så det är.

För vissa av oss är detta inte något man vill leva med i längden. Andra tycker inte att det är viktigt så länge tänderna sköts ordentligt. Är man missbelåten med tändernas färg och utseende finns ändå åtgärder man kan ta till. En av de vanligaste är att skaffa skalfasader. Vad är nu detta?

Skalfasader och montering

En skalfasad är helt enkelt en oerhört tunn platta av porslin som limmas fast på tanden. Det går att skaffa en enstaka skalfasad eller för hela tandraden och det är en permanent åtgärd. En skalfasad sitter som berget och håller mycket länge, uppemot tjugo år. Patient och tandläkare resonerar och kommer gemensamt fram till hur skalfasaden ska färgas för att se naturlig ut.

När man bestämt att sätta in skalfasader tar man mått på tänderna och sedan måste skalfasaderna tillverkas. Därefter fästs de med ett speciellt sorts cement och därefter sitter de fast. Det gör inte ont. Tänderna ska givetvis skötas som vanligt för fasaderna skyddar inte mot karies om de inte sköts. Le mer.

Hur gör man om man behöver akut tandvård i Norrköping?

20 Mar 2022

Ibland har man så ont i en tand eller i munhålan att man behöver akut tandvård. Det finns tandläkare i Norrköping som har akuttider utlagda på sina hemsidor. Men man kan även ringa och boka tid.

En olycka eller att man ramlar och får ett kraftigt slag mot munnen och tänderna, kan innebära att man behöver uppsöka en tandläkare akut. Men också tandvärk och inflammationer i tandköttet kan kräva akut tandvård. Att uppsöka en tandläkare akut behöver inte nödvändigtvis kosta mer. Vid ett akut tandläkarbesök gör man först en undersökning och i vissa fall tas även röntgenbilder. Är det ett problem som är enkelt att åtgärda kan tandläkaren ofta göra detta med en gång. Men är det en större skada som kräver en mer omfattande behandling, får man många gånger i stället komma tillbaka vid ett senare tillfälle.

Det går att boka akut tandvård via telefon och på nätet

Det är viktigt att man går till tandläkaren med en gång om man har varit med om en olycka och har besvär i munhålan och tänderna. Annars kan man råka ut för komplikationer och svår smärta. Det finns flera tandläkare som erbjuder akut tandvård i Norrköping. Många av dem har bra hemsidor där man enkelt kan se om det finns några lediga akuttider, vilka man också kan boka direkt på sidan. Men man kan också ringa och fråga. Skulle det inte finnas någon ledig akuttid brukar tandläkaren kunna rekommendera någon annan klinik.

Tandvård Malmö är en investering

14 Nov 2021

Tandvårdsstödet och tandvård i Malmö gör det möjligt för alla som vill att ta hand om sina tänder förebyggande för att undvika akut smärta eller andra problem som det kan bli med en tand.

Att ta hand om sina tänder är en investering i hälsa och välmående. Går man regelbundet till sin tandläkare eller tandhygienist kan man slippa väldigt mycket problem. Det behöver inte bli så dyrt heller eftersom tandvårdsstödet betalar en del av kostnaden.

Det som kan bli dyrt är att inte gå till tandläkaren, även om man kanske känner ett motstånd. Som med alla saker som man behöver göra, så växer de om man sopar dem under mattan. På en mottagning som utför all sorts tandvård i Malmö är man medveten om att det kan kännas oroligt att visa sina tänder.

Man har därför särskilt utarbetade metoder för att göra besöket så tryggt och lugnt som möjligt och det brukar ge resultat. De flesta upptäcker att obehaget försvinner och tandvård blir naturligt.

Det finns olika sorters tandvård i Malmö

Antingen kommer man bara för att se över tänderna och ta bort tandsten eller så har man problem med en tand. På på en mottagning kan man hantera alla behov av vård.

Tandläkaren arbetar med att slipa bort karies, sätta in tandimplantat, bryggor och stifttänder. Andra behandlingar som blekning, skalfasader och putsning av tandsten görs i samråd med en tandhygienist. All tandvård på en klinik skall utföras av personal med gedigen utbildning och svensktillverkat material av hög kvalitet för att ge ett hållbart resultat.

Lätt att le med estetisk tandvård i Malmö

23 Oct 2021

Ibland vill man mer än bara åtgärda karies. Grundläggande tandhygien kommer först men sedan vill många slippa felställda och missfärgade tänder. Estetisk tandvård i Malmö löser problem.

Vad är egentligen estetisk tandvård? Definitionen är väl egentligen att göra saker med tänderna som inte är strikt medicinskt nödvändiga. Gränserna är dock ganska suddiga. Snedställda tänder kan definitivt ställa till med problem bland annat med att tugga. Missfärgade tänder kan tyda på sjukdomstillstånd.

De vanligaste behandlingarna som utförs, handlar om färg och om tändernas placering. Mycket glesa tänder eller tandluckor kan ha olika orsaker. Om någon vill göra något åt saken kommer personen antagligen att må bättre rent allmänt när det hela är ordnat. När man fått brungula tänder skäms många och slutar le öppet – och hur skadligt detta är mentalt ska vi inte tala om.

Estetisk tandvård är för alla

Endast man själv kan avgöra om de problem man har behöver åtgärdas. Däremot är det klokt att ta kontakt med en tandläkare och diskutera igenom situationen. Vad gäller felställda tänder kan en undersökning svara på frågan om vad som går att fixa. Hur kommer slutresulatet att se ut och kommer du bli nöjd?

Tandfärg som upplevs som “ful” kan åtgärdas via blekning eller skalfasader. Oftast vill vi inte se ut som en annons för tandkräm utan bara något åt det hållet. Även där kan tandläkare svara på hur väl det kommer att fungera. Tandfärg kan bero på rökning och då återkommer problemet efter ett tag. Mer om estetisk tandvård på denna sida: estetisktandvårdmalmö.se 

Behöver du snygga till tänderna - prova invisalign i Malmö

17 Oct 2021

Det är ju väldigt sällan som någons tänder är helt raka och så där perfekt vita som man ser i filmer och på tv. Men med hjälp av invisalign i Malmö kan man få det perfekta leendet som man önskar.

Du vaknar upp varje morgon och borstar dina tänder. Du vet att det måste göras, både morgon och kväll. Men helst av allt skulle du bara vilja strunta i det. Dina tänder ser ju ut som skit i alla fall. De är sneda och sitter inte alls rakt i munnen. Du ler inte särskilt ofta på grund av hur det ser ut i din mun. Det drar ned hela din självkänsla och det är faktiskt något som du verkligen lider av – dagligen. Du börjar kolla runt på nätet efter olika åtgärder. Du har sparat pengar i snart två år och har bestämt dig för att göra något åt dina tänders utseende.

Tandreglering med invisalign

Du ska göra invisalign i Malmö. Det är en typ av tandreglering som inte syns. Du behöver alltså inte gå omkring och ha tågräls i munnen och visa för hela världen att du håller på och gör en tandreglering. Den här är alltså helt osynlig och du kan sätta in och ta ut den helt själv. Med hjälp av den kommer dina tänder att bli raka och fina igen, även om det så klart kommer att ta en stund. Men det är det värt. Du kommer kunna le och stolt visa upp dina tänder snart igen.

Hitta bra tandvård i Hallonbergen

15 Oct 2021

Riktigt bra tandvård i Hallonbergen är något som du behöver av många olika anledningar. Du behöver ha kontroll över dina tänder och någon som kan hjälpa till vid problem med tänderna.

Vad är tandvård? Är det inte det som du själv gör i hemmet? Jo, det stämmer. Men det är egentligen allt som har med vård av dina tänder att göra. Även det som tandläkaren och tandhygienisten gör. Det är ett helt paket där du återkommande behöver få hjälp med tandvård i Hallonbergen, och även kontroller av hur din egen tandvård fungerar. Genom ett besök hos din tandläkare kan du få hjälp med att borsta dina tänder rätt, med rätt sorts tandborste och rätt tandkräm. Du kan även få tips på hur du ska använda dig av tandtråd, fluorskölj med mera.

Tandläkare som kan allt om tandvård

Om du läser på om tänder så kommer du hitta en mängd olika specialister som kan hjälpa dig med dina tänder. Men det är alltid bra att börja varje åtgärd med att besöka din tandläkare. Där kan du få tips på vad som behöver göras och vem du ska söka upp, eller få remiss till. Men tandläkaren själv kan oftast göra det mesta, utan att du behöver gå vidare till en specialist. Du kan få hjälp med tandvårdande åtgärder, tandreglering, implantat och mera. Det kan spara mycket pengar, bekymmer, tid och besvär om du börjar i rätt ände. Så hitta en kunnig tandläkare som du kan trivas riktigt bra med.

Bättre hälsa med estetisk tandvård i Stockholm

30 Sep 2021

Utseende är verkligen inte allt men utseende och hälsa hör ofta ihop. För många är estetisk tandvård i Stockholm ett utmärkt val. Missfärgade och sneda tänder gör ingen människa gladare.

Många gånger är gränsen mellan estetik och medicin oklar. När slutar tandluckor och felaktiga tuggytor vara ett estetiskt problem och blir medicinskt? Hur brett ska det vara mellan tänderna och hur dåligt ska man må psykiskt över brunfärgade tänder och tandluckor? Är det så att någon känner att tandproblem begränsar personen ska de åtgärdas.

Det finns många tillstånd vad gäller tandstatus som påverkar en person negativt. Det som fungerar för en är inte acceptabelt för en annan och det är ingen tävling i vem som mår bäst eller sämst. Karies är väldigt konkret eftersom det ofta gör ont, men brungula tänder kan göra ont på andra sätt.

Vad ingår i estetisk tandvård?

Det finns ett flertal behandlingar som vanligen räknas in i kategorin estetisk tandvård. Den vanligaste är olika typer av tandblekning. Där använder tandläkaren olika metoder för att ljusa upp tändernas färg. Det kan handla om traditionell blekning eller om att applicera så kallade skalfasader. En blekning behöver återupprepas med jämna mellanrum. Skalfasader är en mer permanent lösning men även dessa behöver förnyas efter ett antal år.

Tandreglering är ett annat område som kan vara både estetiskt och medicinskt. Snedställda tänder anses vara mindre vackert av många men kan också medföra problem med att tugga mat och leda till värk i käken. Vanligen hanteras tandreglering idag med Invisalign som används på tandraden tills tänderna rättat in sig i ledet.

Även laserbehandling för tandköttet och keramiska implantat räknas som estetisk tandvård.

Att tänka på när du vill ha estetisk tandvård

För dig som har besvär du vill åtgärda finns en del att fundera över. I de fall olika metoder finns tillgängliga kan du förstås läsa på och få veta mer om de olika alternativen. Nästa steg är att ta kontakt med en bra tandläkarklinik för att få ett professionellt utlåtande. Då undersöker personalen dig och kan komma med förslag om vilken metod som kan fungera bäst för dina bekymmer.

En bra behandling börjar alltid med förtroende. Som klient ska du känna dig trygg med dem som kommer att hålla i din behandling. När du fått en inledande undersökning och konsultation ska du veta hur den går till, ha en tidsplan och ett ungefärligt pris. Sedan kan resan börja på allvar. Läs mer om estetisk tandvård på denna hemsida: estetisktandvårdstockholm.nu/

Kom ihåg dina tänder mitt i flytten till Solna - hitta en tandhygienist nära dig

14 Aug 2021

Om du är nyinflyttad i Solna är det dags att hitta en bra tandvårdsklinik. På tandvårdskliniken kan du få hjälp av både tandhygienister och tandläkare, som tar hand om olika tandbesvär.

Du har nyss flyttat till Solna, och du har fullt upp med att lära känna ditt nya område. Var ligger närmaste mataffär, och var går den bästa promenadslingan? Vilka fritidsaktiviteter finns för barnen och vilken restaurang är bäst för lördagkvällens utemiddag? Glöm inte bort, mitt i all research om ditt nya område, att också kolla upp vilka tandvårdskliniker som finns i närheten. Det kan vara bra att ha koll på nästa gång du behöver besöka en tandläkare eller tandhygienist i Solna.

Vilken tandvårdsklinik ska du välja?

Du kan välja att gå antingen till Folktandvården eller till en privat tandvårdsklinik. Folktandvården finns i hela landet, men de privata klinikerna kan vara små kliniker som bara finns på en plats. Det finns många parametrar som kan spela in när du väljer tandvårdsklinik. Kanske är det viktigt att ha nära till kliniken, så att du kan ta dig dit till fots. Eller också är priset det viktigaste. För ja, det kan faktiskt skilja sig åt mellan olika kliniker. Känner du viss tandläkarrädsla prioriterar du kanske istället att hitta en tandvårdsklinik där det finns förståelse för rädslan. Fråga gärna någon du känner i området vilken klinik som de går till, och läs på om de olika alternativen så att du hittar rätt klinik för dig.

Akuttandläkare som första hjälpen i Malmö

10 Aug 2021

Akuttandläkare innebär för många en klinik som håller öppet när man får plötslig tandvärk eller annan åkomma. Där kan man få den första initiala hjälpen och ta lindrig medicinering.

Det akuta tillståndet kan vara en kraftig tandvärk. Man skyndar sig därför till sin tandvårdsklinik som kan hjälpa till med den primära vården. Där gör man en provisorisk lagning som vid ett senare tillfälle görs helt färdig.

Egentligen är akuttandvård, som görs i Malmö och på andra orter, till för en patient som råkat ut för exempelvis en olycka. Det kan handla om utslagna tänder eller något annat.

Men givetvis får de med tandvärk komma för akut behandling i mån av tid hos en akuttandläkare. För visst är det viktigt att ta tag i en inflammation så tidigt som möjligt. På så vis får man rätt behandling och kan minska framtida bekymmer med tanden.

En stor fördel när kliniken har egen akuttandläkare.

Det är alltid en trygghet att komma till sin vanliga tandläkare när man har ont, antingen i form av tandvärk eller när man kanske ramlat och slagit ut tänder. Egentligen vilken händelse som helst som skrämmer en aning. Tandläkaren kan då med kännedom om patienten vara behjälplig på ett nära och inkännande sätt. Allt för att kunden ska känna sig trygg.

Kontrollera att det finns tider för akuta ingrepp på plats. Skulle det av någon anledning inte finnas brukar de oftast rekommendera någon annan klinik i närheten. Att ha kompletterande samarbetspartners är alltid en fördel för de nya klinikerna. Mer om tandläkare kan du hitta på denna hemsida: akuttandläkareimalmö.se

← Äldre inlägg