Tandimplantat

Ditt leende blir som nytt

Skalfasad Stockholm enkel lösning för tandproblem

Alla har inte av naturen välsignats med pärlvita tänder och många har problem med missfärgning av tandraden. Att skaffa skalfasad i Stockholm är en enkel lösning med utmärkt resultat.

Tänder och tändernas färg är något som varierar en hel del. Tandraden tenderar oftast att ändra färg med åren. Ibland är det flitigt bruk av kaffe och te och cigaretter. Andra gånger är det bara naturens gång. Vi behöver inte tycka om det men det är så det är.

För vissa av oss är detta inte något man vill leva med i längden. Andra tycker inte att det är viktigt så länge tänderna sköts ordentligt. Är man missbelåten med tändernas färg och utseende finns ändå åtgärder man kan ta till. En av de vanligaste är att skaffa skalfasader. Vad är nu detta?

Skalfasader och montering

En skalfasad är helt enkelt en oerhört tunn platta av porslin som limmas fast på tanden. Det går att skaffa en enstaka skalfasad eller för hela tandraden och det är en permanent åtgärd. En skalfasad sitter som berget och håller mycket länge, uppemot tjugo år. Patient och tandläkare resonerar och kommer gemensamt fram till hur skalfasaden ska färgas för att se naturlig ut.

När man bestämt att sätta in skalfasader tar man mått på tänderna och sedan måste skalfasaderna tillverkas. Därefter fästs de med ett speciellt sorts cement och därefter sitter de fast. Det gör inte ont. Tänderna ska givetvis skötas som vanligt för fasaderna skyddar inte mot karies om de inte sköts. Le mer.

31 Mar 2022