Tandimplantat

Ditt leende blir som nytt

Prisvärda tandimplantat i Göteborg

Med tandimplantat kan man ersätta förlorade tänder men det är en kostsam behandling. Men det finns tandläkare i Göteborg som erbjuder bra avbetalningsplaner.

Att förlora en eller flera tänder är lätt hänt. Vanligt är att man blir av med tänder genom en olycka eller när man sportar. Men man kan även förlora tänder på grund av sjukdom eller på grund av ärftlighet. Det finns flera olika behandlingsmetoder att ta till för att ersätta förlorade tänder.

Protes, brygga, krona och tandimplantat är de metoder som finns. Den sistnämnda är det som liknar naturliga tänder mest. Detta eftersom tandimplantat sitter fast i käkbenet och inte går att ta ut. Men tandimplantat passar inte alla och därför måste tandläkaren först göra en noggrann undersökning för att ta reda på om behandlingen har någon chans att lyckas.

Hur mycket kostar tandimplantat?

Tandimplantat är en mer kostsam behandling. Det beror till viss del på att den görs i två steg. Först opereras det in skruvar i käkbenet och när ingreppet sedan har läkt skruvar man fast implantaten på dessa. För att inte riskera att tappa implantaten måste man vara väldigt noga med sin munhygien så att man inte drabbas av inflammationer i tandköttet.

Vissa tandläkare arbetar med mer högkvalitativa tandimplantat i Göteborg. Att välja implantat av bra kvalitet brukar löna sig då dessa ofta håller längre och sitter bättre. Tycker man att det är dyrt kan man välja en tandläkare som erbjuder kvalitativa implantat på avbetalning. Det brukar vara räntefritt och betalningarna delas upp.

16 Jul 2022