Tandimplantat

Ditt leende blir som nytt

Bättre hälsa med estetisk tandvård i Stockholm

Utseende är verkligen inte allt men utseende och hälsa hör ofta ihop. För många är estetisk tandvård i Stockholm ett utmärkt val. Missfärgade och sneda tänder gör ingen människa gladare.

Många gånger är gränsen mellan estetik och medicin oklar. När slutar tandluckor och felaktiga tuggytor vara ett estetiskt problem och blir medicinskt? Hur brett ska det vara mellan tänderna och hur dåligt ska man må psykiskt över brunfärgade tänder och tandluckor? Är det så att någon känner att tandproblem begränsar personen ska de åtgärdas.

Det finns många tillstånd vad gäller tandstatus som påverkar en person negativt. Det som fungerar för en är inte acceptabelt för en annan och det är ingen tävling i vem som mår bäst eller sämst. Karies är väldigt konkret eftersom det ofta gör ont, men brungula tänder kan göra ont på andra sätt.

Vad ingår i estetisk tandvård?

Det finns ett flertal behandlingar som vanligen räknas in i kategorin estetisk tandvård. Den vanligaste är olika typer av tandblekning. Där använder tandläkaren olika metoder för att ljusa upp tändernas färg. Det kan handla om traditionell blekning eller om att applicera så kallade skalfasader. En blekning behöver återupprepas med jämna mellanrum. Skalfasader är en mer permanent lösning men även dessa behöver förnyas efter ett antal år.

Tandreglering är ett annat område som kan vara både estetiskt och medicinskt. Snedställda tänder anses vara mindre vackert av många men kan också medföra problem med att tugga mat och leda till värk i käken. Vanligen hanteras tandreglering idag med Invisalign som används på tandraden tills tänderna rättat in sig i ledet.

Även laserbehandling för tandköttet och keramiska implantat räknas som estetisk tandvård.

Att tänka på när du vill ha estetisk tandvård

För dig som har besvär du vill åtgärda finns en del att fundera över. I de fall olika metoder finns tillgängliga kan du förstås läsa på och få veta mer om de olika alternativen. Nästa steg är att ta kontakt med en bra tandläkarklinik för att få ett professionellt utlåtande. Då undersöker personalen dig och kan komma med förslag om vilken metod som kan fungera bäst för dina bekymmer.

En bra behandling börjar alltid med förtroende. Som klient ska du känna dig trygg med dem som kommer att hålla i din behandling. När du fått en inledande undersökning och konsultation ska du veta hur den går till, ha en tidsplan och ett ungefärligt pris. Sedan kan resan börja på allvar. Läs mer om estetisk tandvård på denna hemsida: estetisktandvårdstockholm.nu/

30 Sep 2021