Tandimplantat

Ditt leende blir som nytt

Hjälp med tandreglering

Att ha tänder som är sneda eller sitter för långt isär kan både vara ett estetiskt och medicinskt bekymmer. En felställning kan se tråkig ut men den kan också medföra problem med bettet.

Att våra tänder ibland inte växer på det sätt som är tänkt är inget nytt. Problemet har alltid funnits och kommer alltid att finnas. Det kan grundas i barndomen då de permanenta tänderna inte kunnat växa fram obehindrat. Det kan också uppkomma olika problem senare i livet som gör att tänderna inte riktigt passar.

Ett estetiskt problem är också ett problem som behöver tas på allvar. Många lider av att tandraderna inte är jämna och fina. En del vill inte gärna le stort och brett och blir med tiden självmedvetna. Det behöver inte vara så.

En tandreglering fungerar för de flesta

Om du har problem med dina tänder ska du boka tid hos din tandläkare. Tillsammans kan ni prata igenom problemen och komma fram till en lämplig behandling. Beslutar ni gemensamt att något ska göras reglerar man tandraden gradvis med Invisalign. Metoden är skonsam, osynlig och ger goda resultat.

Invisalign innebär att en genomskinlig tandskena monteras på tänderna. Under behandlingstiden byts skenan regelbundet ut vilket betyder att dina tänder korrigeras en liten bit i taget. Det är skonsamt och gör inte ont.

Tandskenan kan tas ut och rengöras och du behöver inte använda den under måltiderna. När behandlingen är avslutad har du korrekt tandrad och kan om du vill använda en s.k. retainer nattetid för att behålla den korrekta tandraden. Läs mer om tandreglering på denna sida: https://www.tandregleringgöteborg.se

7 Mar 2021