Tandimplantat

Ditt leende blir som nytt

Så ersätter du förlorade tänder

Många faktorer kan bidra till förlorade tänder. Tandimplantat är för dig som vill fylla gluggar i tandraden med en så naturlig ersättning som möjligt. Metoden fungerar dock inte för alla.

Jaha, där ramlade ännu en tand ut. Dåliga nyheter, du är för gammal för att det skulle vara en mjölktand som ersätts av en vuxentand inom kort. Den här tanden som trillade ur är tecken på två saker: du börjar bli gammal eller tar för dåligt hand om dina tänder. Det kan såklart också vara en kombination av de båda faktorerna. Eller så kan du ha förlorat tänder av en ren olycka. Tänderna kanske har blivit utsatta för yttre våld och trillat ut den vägen. Oavsett är det inte superkul att lära sig leva utan tänder. Tack vare tandimplantat behöver det heller inte vara ett alternativ. Tandimplantat ersätter förlorade tänder på ett mycket naturligt och framgångsrikt vis.

Individuell bedömning

Den stora fördelen med tandimplantat, i jämförelse med exempelvis tandproteser, är att kroppen accepterar dem som tänder. Skillnaden jämfört med riktiga tänder är minimal. Det är dock inte alla som har möjlighet att bli hjälpta av metoden. Det är trots allt ett ingrepp, och ett ingrepp är alltid förenat med vissa risker. Den tandläkarklinik som du har vänt dig till behöver alltid göra en individuell bedömning för att se om tandimplantat är ett lämpligt alternativ för just dig. Bedömer kliniken att det är så är det bara att gratulera. Det är en behandling som gör enorm skillnad för alla tandlösa. Läs mer om tandimplantater på denna hemsida: tandimplantatmalmö.se 

24 Apr 2021