Tandimplantat

Ditt leende blir som nytt

Tändernas trygghet

Människans bästa vän är hunden, sägs det. Men vem är då tändernas bästa vän? Tandläkaren, såklart. Utan en tandläkare i våra liv hade människors munhälsa varit nästintill obefintlig.

Munhälsan skulle knappt existera utan hjälp av tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor. Åtminstone inte den goda munhälsan. Med den tandvård som de erbjuder ser de till att munhälsan kan hållas i gott skick. De ger förebyggande behandling, tips och råd. Undersökningar utförs för att upptäcka bland annat karies i tid. Plack skrapas bort och tandköttsfickor inspekteras. Skulle ett kariesangrepp vara för stort så ordnar dem det. Självklart ges bedövning för att man ska slippa våndas och känna smärta.

Bara genom att gå på de regelbundna besök man brukar kallas till, så har man vunnit mycket för sin munhälsas skull.

När olyckan är framme

Ibland har man otur. Du kanske ramlar och slår ut en tand eller så biter du helt plötsligt av en lagning. Detta kan göra ordentligt ont och då vill man såklart ha snabbast möjliga hjälp. Flertalet kliniker avsätter tid för akuttandvård i deras tidböcker. Detta för att man alltid snabbt ska kunna få hjälp om olyckan är framme. Vissa har även jourtider. Av någon anledning känns det som man alltid drabbas av olyckor på helgen när det mesta är stängt. Men då är det himla tur, i oturen, att det finns jouröppna tandläkarmottagningar. Att behöva gå runt och ha ont är det nämligen ingen som ska behöva. Så, om olyckan är framme – kom ihåg att hjälpen bara är ett telefonsamtal bort. Tandläkaren finns där för din trygghet.

19 Apr 2021